Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lebbencsleves

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg burgonya
8 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
5 dkg lecsó
fűszerpaprika
őrölt bors

A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból.  A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsd üvegesre,  ízesítsd lecsóval, őrölt borssal és sóval. Öntsd fel hideg vízzel és lassú tűzön főzd. Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsd világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt ad a leveshez, s így főzd készre.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!