Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Brokkolileves

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg brokkoli
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
1,5 zsemle
petrezselyem
őrölt bors

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzd meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixold le, borsozd és adj hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készsíts habarást, ezt add a leveshez és forrald össze. (Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatod.). A sütőben, szárazon pirítsd meg a zsemlekockákat, s tálaláskor ezt kínáld a leveshez.

Friss és mirelit brokkoliból is készítheted.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!