Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vörösboros pároltkáposzta

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg vöröskáposzta
2-3 édes alma
1-1,5 dl vörösbor
4 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
gyömbér
kömény

A káposztát gyaluld le, az almát pedig vágd vékony szeletekre. Egy tágas, lehetőleg vastag falú edényben forrósítsd fel az olajat, ebben kicsit barníts meg a cukrot, szórd bele az almát, majd ahogy az kicsit megpuhult, tedd bele a káposztát is. Adj hozzá sót, 2 kávéskanálnyi reszelt gyömbért, ugyanannyi egész köményt, s időnként vörösbort aláöntve párold készre a káposztát.

Ha nincs bor, egy pici citromlével vagy gyenge ecettel is savanyíthatod.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!