Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók (10 személyre):
a tésztához:
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
margarin
a töltelékhez:
8 dl joghurt
30 dkg kivi vagy narancs
10 dkg háztartási keksz
4 csapott teáskanál zselatin
10 dkg porcukor

A három tojásból a lisztből és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélű tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában  hagyd kihűlni!)   A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal. Adj hozzá porcukrot, s keverd hozzá a kihűlt zselatin oldatot. Ezt a masszát terítsd el a piskóta tetején, s a tortát tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!