Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldséges fasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
25 dkg darált sertéscomb
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
4 dkg fehérrépa
1 zsemle
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
olaj
tej
petrezselyem
borsikafű

A megtisztított és felkockázott sárga- és fehérrépát a zöldborsóval párold meg. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá a zöldséget, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a  petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott  masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt ôzgerincformába és közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd  meg egy tepsiben.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!