Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krinolinpörkölt

Hozzávalók (3-4 személyre):
40 dkg krinolin
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál lecsó
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika
őrölt bors

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg az olajon, s - ha kell, kevés vizet aláöntve - addig párold, amíg teljesen meg nem puhul. Ekkor vedd le a tűzről, s hintsd meg pirospaprikával. A krinolint (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, nyúzd meg), vágd vékony szeletekre és add a hagymához. Újra a tűzre téve pirítsd át, ízesítsd a lecsóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal és sóval. Végül kevés vizet aláöntve párold készre.

Virsliből ugyanígy készül.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!