Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tejfölös gombaleves

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors

A megtisztított   gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a  tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!