Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tarhonyaleves

Hozzávalók (4-5 személyre):
10 dkg tarhonya
20 dkg burgonya
3 evőkanál lecsó
3 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
zellerzöld
fűszerpaprika
őrölt bors

A kockákra vágott szalonnát süsd ki. A zsírján pirítsd meg a tarhonyát, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Folytasd a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverd hozzá a lecsót, szórd meg pirospaprikával, sózd, esetleg borsozd, add hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát. Amikor mindez összemelegedett, öntsd fel 1,5 liter meleg vízzel, és főzd puhára. Tálalás előtt megszórhatod még egy kis finomra vágott zellerzölddel is.

A lecsó természetesen helyettesíthető friss zöldpaprikával és paradicsommal is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!