Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lecsó

Hozzávalók (6 személyre):
2 kg zöldpaprika
70 dkg paradicsom
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír (olaj)
pirospaprika

A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított)  zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre. 3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott  paradicsomot is. Keverd össze, sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, csökkentsd a tüzet és a lecsót fedő alatt párold puhára.

Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel, tojással és hasonlókkal szinte korlát nélkül dúsítható.
Anyám szerint kifejezetten jót tesz neki, ha egy kicsi fokhagymát is teszünk bele. (K.J.)
Ha valamely összetettebb ételben a friss lecsót konzervvel kell helyettesíteni, akkor úgy lehet számolni, hogy feleannyi konzervlecsóra van szükség, mint amennyi a frisshez felhasznált paradicsom és paprika összsúlya lenne.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!