Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tejfölös, gombás baromfiragu

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
30 dkg csiperkegomba
4 evőkanál olaj
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
2 fej vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors

A húst vágd kisujjnyi vastag 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is elpárolgott (zsírjára sült), a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig,majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. (A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!