Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Besameles zöldségtál

Hozzávalók (4-6 személyre):
50 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
30 dkg kelkáposzta
12 dkg póréhagyma
25 dkg paradicsom
6 dl besamelmártás
10 dkg köményes sajt
olaj

A héjában megfőzött burgonyát hámozd meg és vágd szeletekre. A kelkáposztát szedd leveleire és a felszeletelt sárgarépával főzd félig puhára. (Vagy gőzben párold félig készre.) A póréhagymát és paradicsomot szeleteld fel. A kelkáposzta-levelekkel bélelj ki egy kiolajozottt tűzálló tálat vagy tepsit, majd rétegezd bele a póréhagymát, a krumplit és a sárgarépát. Sózd meg és a tetejét fedd be a  paradicsommal. Az egészet öntsd le a besamelmártással és a  tetejére szórd a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süsd, míg a tetején a mártás jól meg nem pirul.

Maradék főtt zöldségek hasznosítására is jó.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!