Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túrós krumpli

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg burgonya
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg köményes sajt
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
bazsalikom

A burgonyát  főzd meg héjában, majd hámozd meg, vágd ketté, s a közepét vájd ki. (A kisebb krumplikat felesleges kettévágni.) A túrót törd át a krumplivájadékkal és dolgozd össze a tejföllel. A masszát ízesítsd a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal és sóval, majd töltsd vissza a kivájt krumplikba. A tetejét szórd meg a reszelt sajttal, majd kiolajozott tepsiben, előmelegített forró sütőben süsd meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!