Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg apróhús
5 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors

A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi)  vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.)

A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)
A klasszikus receptek fele részben marha- és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, s amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.
Benkö Gábor a majorannás-fokhagymás fűszerezést ismeri/pártolja, továbbá arról számol be, hogy Debrecen környékén elterjedt a zöldborsós verzió (ilyen csirkebrassói látható képünkön is). Ez utóbbinál a külön megpárolt borsót összepirítják az ugyancsak külön-külön készült hússal és kockakrumplival.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!