Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pirított burgonya (forg. burg.)

Hozzávalók:
burgonya
olaj vagy zsír
petrezselyem

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is). Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.

A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.
Egy másik változatban a zsiradékot apró szalonnakockák adják, amelyek együtt pirulnak a krumplival. Ilyenkor a tálalásnál finomra vágot snidlinggel szórjuk meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!