Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lencseleves (1.)

Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg lencse
2 evôkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál cukor
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ecet
fűszerpaprika
babérlevél

Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amít zúzott fokhagymával, őrölt borssal és fűszerpaprikával ízesítesz. Amikor a lencse megpuhult, ezzel sűrítsd be a levest, forrald még egyszer össze, majd a mustárral, ecettel, cukorral végezd el az utóízesítést.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!