Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rozmaringgal pácolt disznó

Hozzávalók (2-3 személyre):
40 dkg sovány sertéshús
2 fej vöröshagyma
1,5 dl olaj
liszt
rozmaring

A sertéshús szeleteket sózd be és klopfold ki. 1 dl olajból készíts páclevet az elmorzsolt  rozmaringgal és a megtisztított, vékonyra felszeletelt vöröshagymával. Hűtôszekrénybe téve ebben a lében érleld a húst   10-12 órán át, és közben legalább egyszer forgasd át a szeleteket, hogy egyenletesen pácolódjanak. Sütés előtt a húsról csorgasd le az olajat, a hagymadarabokat pedig kapard le. A szeleteket forgasd lisztbe, s 1-2 milliméternyi forró olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.

Rozmaring helyett más fűszerekkel, esetleg kombinációikkal is érdemes kipróbálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!