Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zabpelyhes húsgombóc

Hozzávalók (3-4 személyre):
40 dkg sertéshús
10 dkg zabpehely
1 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
tej
petrezselyem
őrölt bors
majoranna

A sertéshúst daráld le. A zabpelyhet áztasd be tejbe néhány percre, majd nyomkodd ki. A vöröshagymát reszeld le, a petrezselymet vágd apróra. A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojással, a hagymával, a petrezselyemmel, a majorannával és adj hozzá sót is, borsot is. A masszát pihentesd negyed-fél órát, majd  nedves kézzel formázz belőle kis gombócokat, s azokat   forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd meg.

Érdemes különféle mártásokkal társítva is kipróbálni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!