Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Masánszky rizs

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg rizs
6 dl tej
2 tojás
5 evőkanál cukor
30 dkg alma
1 dkg vaníliáscukor
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 dkg margarin
citromhéj
őrölt fahéj

A megmosott rizst főzd meg 1/3 rész víz és 2/3 rész tej keverékében. Amikor majdnem puha, add hozzá a cukor felét és a vaníliáscukrot. A margarint keverd habosra a tojások sárgájával, ízesítsd citromhéjjal és ezt is add a langyos rizshez. A tojásfehérjéket verd kemény habbá  és lazán keverd a masszához. Egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló edényben vagy tepsiben terítsd el a rizs egyik felét. Erre tedd a meghámozott és fölszeletelt almát, s azt szórd meg fahéjjal és a maradék cukorral, végül borítsd be a rizs maradékával. Középmeleg sütôben süsd pirosra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!