Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mákos nudli (2.)

Hozzávalók (4 személyre):
90 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg mák
8 dkg porcukor
citromhéj

A héjában megfőzött krumplit hámozd meg és törd át. Ha kihűlt, lisztezett deszkán dolgozd össze a liszttel, a tojással és pici sóval. A tésztából sodorj ujjnyi vastag rudakat, s ezeket vágd 2 cm-es darabokra. A nudlikat lisztezett kézzel sodord meg és  főzd ki. A forró nudlit olvasztott margarinba forgasd és szórd meg a porcukorral kevert és reszelt citromhéjjal ízesített darált mákkal.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!