Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Olasz csirkecomb

Hozzávalók (4 személyre):
4 csirkecomb
20 dkg gomba
10 dkg sajt
6 dkg sűrített paradicsom
4 evőkanál olaj
petrezselyem
oregánó
rozmaring
őrölt bors

A combokat sózd, szórd meg oregánóval és rozmaringgal, majd fél óra pihentetés után az olajon mindkét oldalukat süsd kissé pirosra, végül a csirkedarabokat fektesd egy tűzálló tál aljába. A visszamaradt olajon gyengén pirítsd meg a megtisztított és felszeletelt gombát, közben adj hozzá sót, borsot, finomra vágott petrezselymet, s végül a sűrített paradicsomot. A paradicsomos gombát öntsd fel 1-1,5 dl meleg vízzel, egy pillanatra forrald is össze, majd ezt a ragut öntsd a csirkére. A tűzálló tálat fedd le, s tedd előmelegített középmeleg sütőbe. Amikor a combok megpuhultak, szórj rájuk reszelt sajtot, s az ételt fedő nélkül annyi időre tedd vissza a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!