Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sárgarépás piláf

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg pulyka apróhús
40 dkg sárgarépa
25 dkg rizs
4 dkg mazsola
3 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
petrezselyem

A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket. A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst. Önts rá a - rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű - sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.)

Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!