Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Juhtúrós kukoricagombóc

Hozzávalók (2-4 személyre):
25 dkg juhtúró
30 dkg kukoricaliszt
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás
őrölt kömény

A juhtúrót keverd össze a tojások sárgájával, a liszttel,  köménnyel és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és ezt is dolgozd bele a masszába. Vizes kézzel formázz ringlónyi gombócokat és ezeket főzd ki sós, forrásban lévő vízben. Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg a margarinon és ebbe forgasd bele a kifőtt tésztát. A gombócokat simára kevert, meglangyosított tejföllel meglocsolva tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!