Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sárga-zöld csirkesaláta

Hozzávalók (4-5 személyre):
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg fejeskáposzta
25 dkg zeller
25 dkg mirelit kukorica
25 dkg mirelit zöldborsó
2 evőkanál olaj
4 dl kefir
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
4 teáskanál cukor
citromlé
petrezselyem
bazsalikom
őrölt fehérbors

A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd  sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghűlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás előtt hűtőszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!