Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sárgaborsóleves korianderrel

Hozzávalók (2-3 személyre):
20 dkg sárgaborsó
8 dkg zeller
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
zellerzöld
őrölt koriander
őrölt bors

Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát. További öt perc párolás után tedd bele az előkészített borsót. Lassú tűzön pirítsd újabb öt percig, majd öntsd fel 8-10 dl meleg, sós vízzel. Addig főzd, amíg a borsó szét nem fő, ekkor borssal, korianderrel végezd el az utóízesítést. Tálaláskor szórd meg friss zellerzölddel.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!