Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vörösboros csirkeragu

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemellfilé
40 dkg gomba
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
kakukkfű
őrölt fehérbors

A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra. A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a megtört fokhagymát. Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és fedő alatt   párold puhára a húst. Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!