Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldbabos csirke

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg zöldbab
40 dkg csirkemellfilé
4 evőkanál olaj
2 dl tej
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
bazsalikom
őrölt bors

A csirkét vágd ujjnyi vastag, 2-3 cm hosszú hasábokra, s áztasd 1-2 órára fokhagymával ízesített tejbe, azután a húst gondosan csurgasd le. Az olaj felén pirítsd a csirkét, fűszerezd sóval és bazsalikommal, majd fél ujjnyi vizet aláöntve párold puhára. A maradék olajon pirítsd a megtisztított zöldbabot, add hozzá a maradék fokhagymát, sózd, majd párold puhára. Végül a csirkét keverd össze a babbal, locsold meg a tejföllel, melegítsd össze és petrezselyemmel meghintve tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!