Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lestyános csirkeraguleves

Hozzávalók (4 személyre):
1 csirke melle
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldbab
10 dkg zeller
10 dkg fehérrépa
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
olaj
lestyán
petrezselyem
zellerzöld

A csirkét bőrözd le, csontozd ki, vágd ujjnyi csíkokra és tedd fel főni 1,5 liter hideg, sós vízben a csonttal, lestyánnal, zellerzölddel, petrezselyemmel. Ha a hús már félig puha, tedd bele a darabolt zöldségféléket is. A liszttel készíts fehér rántást és ezzel sűrítsd be a levest, majd lassan csurgasd bele a felmelegített tejfölt. Még egyszer forrald össze és apróra vágott lestyánnal, meg citromlével végezd el az utóízesítést. (A csontot, a szétfőtt zellerzöldet, szálas lestyánt, petrezselymet természetesen vedd ki a tálalás előtt.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!