Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Galuska

Hozzávalók (5-6 személyre):
65 dkg liszt
2 tojás
5 dkg zsír

A tojásokat  dolgozd össze a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, sima galuskatésztát kapj. A tésztát nokedli-szaggatóval szaggasd lobogó sós vízbe. (A víznek folyamatosan forrnia kell és a főlő nokedlit időről-időre meg kell keverni, hogy ne álljon össze.) Ha a tészta megfőtt, feljön a víz tetejére. Ekkor a nokedlit szűrd le, öblítsd  és csurgasd le,  és egy tágas edényben forgasd a felforrósított zsírba. Sózd és úgy melegítsd, hogy a tálalásra forró legyen.

A galuska tésztája még könnyebbé tehető, ha abba néhány csepp olajat is keverünk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!