Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paprikás csirke

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg bontott csirke
2 közepes hagyma
2 közepes zöldpaprika
1 kicsi paradicsom
2 dl tejföl
1 dl tejszín
8 dkg zsír
1 dkg pirospaprika
1 csapott evőkanál liszt

A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd, s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2 perc lassú forralás után tedd  bele az összevágott csirkét, sózd meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk, mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez, majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.

Készíthető kicsontozva is.  Ilyenkor a csirkét addig pároljuk, amíg kb. háromnegyed részben megpuhul. Akkor a húst kivesszük, kihűtjük, kicsontozzuk, majd a a lébe visszatéve készre pároljuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!