Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Boros borjúfalatok

Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg borjúcomb
10 dkg nyers füstölt sonka
5 dkg vaj
1/2 dl olaj
száraz fehérbor
friss zsályalevél
őrölt bors

A húst szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket vágd fel 2-3 ujjnyi csíkokra, s gyengén sózd meg. A hajszálvékonyan szelt sonkát ugyanilyen csíkokra vágd. Minden húsdarabra teríts egy sonkát, borsozd meg,  tegyél rá egy zsályalevelet, majd a csíkot göngyöld fel és rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. Egy serpenyőben a felolvasztott vajhoz add hozzá az olajat, helyezd bele a hústekercseket, és minden oldalukat süsd pirosra. Ezt követően öntsd fel borral és párold puhára (ha a bor elfő, esetleg vízzel pótold). Tálaláskor a visszamaradt húslét locsold a forró borjúfalatokra.

Lajos Mari pirított kenyeret ajánl hozzá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!