Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

MÉZES-MUSTÁROS ÖNTET (Honey mustard dressing) Végy 1/3 pohár mézet, 1/4 pohár mustárt (ha van, dijonit), 1/4 pohár gyümölcsecetet (vagy pezsgőecetet), 2 evőkanálnyi citromlét, 1 gerezd fokhagymát összezúzva és 1 pohár salátaolajat. A hozzávalókat (az olaj kivételével) jól dolgozd össze egy turmixgépben, végül nagyon lassan csurgasd hozzá az olajat is, s addig mixeld, amíg teljesen homogén nem lesz.

Ezt a receptet Andreától kaptuk Los Angelesből. Ő zöldsalátákhoz ajánlja. Az észak-amerikai receptekben használatos mértékegység, a "pohár" úgy 2-2,5 dl-nek felel meg.

Ugrás a salátakészítés titkaira

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!