Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

KÉKSAJTOS ÖNTET Végy 10 dkg rokfort sajtot, 3 dl tejszínt, 2 dl majonézt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, valamint ízlés szerinti mennyiségben citromlét, sót, borsot, cukrot. A sajtot dolgozd össze (akár mixerben) a tejszínnel, a majonézzel és a fokhagymával. Érleld egy órát, majd ízesítsd citromlével, sóval, borssal, cukorral.

Ezt a receptet Benkö Gábornak [Németország] köszönhetjük. Ő megjegyzi, hogy a rokfort helyett használható gorgonzola is, ám mivel annak enyhébb az íze, több kellhet belőle. Egyébként ez a recept elkészíthető olajszegényen is: ekkor hamis majonézt használunk hozzá.

Ugrás a salátakészítés titkaira

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!