Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Koktél-szósz

Hozzávalók:
1 dl tejszín vagy tejföl
1 dl ketchup
1,5 evőkanálnyi majonéz
1 evőkanálnyi citromlé vagy borecet (vagy 2 evőkanálnyi konyak, illetve sherry)

fekete bors

A hozzávalókat legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt felverjük habosra, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót is, és addig keverjük amíg szép sima, fényes szószt nem kapunk.
(Ezt a koktél-szószt nem csak rákkotélhoz, hanem bármilyen halsalátához fel lehet használni.)

Köszönetünket fejezzük ki van Dijk Zsuzsannának (Hollandia) az itt közölt receptért.

Ugrás a salátakészítés titkaira

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!