Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes-whiskeys-mustáros öntet (Whiskey Honey Mustard)

Hozzávalók (12 személyre):
10 dkg világos méz
1,25 dl almaecet
5 dkg barnacukor
2 tojás
2 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi csípős mustár
0,4 dl whiskey
1 evőkanálnyi tejszínes torma

A mustár a whiskey és a torma kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk egy habverő segítségével, majd egy fazékban állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a whiskey-t és a mustárt, s egy fél percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a tormát.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is hozzáfűzi, hogy ez az öntet egy jól zárható üvegben akár 6 hétig is eláll a hűtőben.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!