Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bécsiszelet Schnitzelwirt-módra

Hozzávalók:
disznóhús
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

citrom

A hússzeleteket (mindkét oldalukon verve) klopfold fél centi vastagra, közben az inakat, zsírereket vágd át, hogy süléskor ne rántsák össze a húst. Sózd be, s gyengén permetezd meg vízzel. Forgasd a szeleteket felvert tojásba, majd lisztbe, utána újra tojásba, végül prézlibe. A panírozás után azonnal süsd 180  fokos olajban szőkéspirosra. Tálaláskor adj hozzá egy nyolcadnyi citromot. (Ecetes-hagymás krumplisalátával kínáld!)

Megjegyzem, a rántott sertésnek kevés olyan kitűnő kísérője van, mint a káposztáskocka. (kj)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!