Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Chili (mexikói bab)

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors

A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is. Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. (A félretett szalonnakockákat is visszateheted.) Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. (Időnként egy kis vizet kell aláönteni.) Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!