Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szilvás, sajtos pulykatekercs

Hozzávalók:
pulykamell
füstölt sajt
zala-hús
aszalt szilva
joghurt
(tejföl)
margarin
örölt gyömbér

A pulykamell szeleteket klopfold ki, sózd be, s hintsd meg őrölt gyömbérrel. A húsra fektess egy szelet füstölt sajtot, arra egy szelet felvágottat (zala-húst), s a közepére tégy néhány aszalt szilvát. (Ha lehet, magozott gyümölcsöt használj, s ha nagyon száraz, frissítsd fel 1-2 órás előáztatással.) Az ilymódon megtöltött húst tekerd fel. (Ha szükséges, a tekercsek rögzítéséhez használj hústűt, vagy fogpiszkálót.) Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, s abba helyezd a húsokat. Önts le natúr joghurttal (esetleg joghurt és tejföl fele-fele arányú keverékével) úgy, hogy a folyadék lepje el a tekercseket. Borítsd le alufóliával és sütőben párold, míg a hús meg nem puhul. Ekkor vedd le a fóliát, s úgy süsd tovább, amíg a szaftja az ízlésed szerint be nem sűrűsödik.

Ezt a receptet Kolozsvári Gabinak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!