Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke önmagával töltve

Hozzávalók:
1 bontott csirke
zúzája, szíve, mája
1 zsemle
1 tojás
5 dkg szalonna
1 kis fej vöröshagyma
tej
petrezselyem
bors
pirospaprika

A zsemlét áztasd tejbe, majd nyomkodd ki. A szalonnát vágd apró kockákra, süsd ki, párold meg rajta a felkarikázott hagymát, szórd meg pirospaprikával, borssal; add hozzá az apróra vágott szívet, zúzát, májat, s pirítsd 4-5 percig. Utána keverd hozzá az áztatott zsemlét, majd néhány perc múlva húzd félre, s hagyd kihűlni. A keveréket daráld le, s keverd hozzá a tojást. Ezzel a masszával töltsd meg a csirkét. Locsold le kevés forró zsiradékkal, majd középmeleg sütőben, a kisülő zsírjával locsolgatva (esetleg néhány csepp vizet is aláöntve) süsd pirosra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!