Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borjúbécsi (Magyar Elek módra)

Hozzávalók:
borjú frikandó
tojás
liszt
zsemlemorzsa
bors

zsír

A hússzeleteket szélükön vagdald be, s gyengéden klopfold. Sózd, borsozd, majd panírozd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Azonnal süsd ki bő forró zsírban. (Ha a zsír elég meleg, egy-egy oldala 1,5-2 perc alatt aranysárga lesz.) A kész szeleteket lehetőleg azonnal tálald, mert ha letakarással, vagy egymásra halmozással tartod melegen, az tönkreteszi. Klasszikus díszítése: egy citromszelet és petrezselyemlevél.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!