Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:
zsemle
tehéntúró
tej
tojássárgája
vaníliáscukor
citromhéj
vaj

A zsemle tetejét vágd le, s vájd ki a belét úgy, hogy legalább 1 centis fala maradjon. Magát a zsemlét egy-két pillanatra mártsd tejbe - de vigyázz, hogy az csak kívülről, a héját érje -, majd csurgasd le. A zsemlebelet egy-két percre áztasd bele a tejbe, csavard ki, s keverd hozzá a túróhoz. A masszát lágyítsd tojássárgájával, s fűszerezd vaníliáscukorral és kevés reszelt citromhéjjal. A kivájt zsemlét töltsd meg a keverékkel, a tetejére morzsolj kevés vajat, majd megvajazott tepsibe téve, középmeleg sütőben süsd pirosra.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!