Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Túróval töltött alma

Hozzávalók:
alma
tehéntúró
tejföl
mazsola
porcukor
vaj

A megmosott almák tetejéből vágj le egy 1-1,5 centis szeletet, a belsejüket pedig vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A túróhoz adj mazsolát, cukrozd meg, s keverj hozzá annyi tejfölt, hogy egyenletes masszát kapj. (Esetleg feljavíthatod 1-2 tojássárgájával is.) A kikevert túrót hagyd pihenni egy fél órát, majd töltsd az almákba, végül tedd vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazd meg, állítsd bele az almákat, s tedd közepesen meleg sütőbe. (A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg összekeverve a kivájt almabéllel - csomagold alufóliába, és úgy helyezd a tepsibe.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!