Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Húsleves

Hozzávalók (4-6 személyre):
1,5 kg marhahús
0,5 kg marhacsont
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
1 közepes paradicsom
fekete bors

Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. Lassú tűzön főzd, és a tetején képződő habot rendszeresen szedd le egy kanállal. Ha a habképződés már leállt, s a hús félig megpuhult, akkor tedd bele a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzd, míg a hús meg nem puhul. Ekkor azt tedd át egy másik lábasba, és kevés leszűrt levessel (esetleg a tálalásra szánt zöldségekkel együtt) tartsd melegen. A leveses lábast húzd le a tűzről, s néhány percig hagyd ülepedni. Szedd le a zsírját, majd a levest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrd át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!