Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borleves

Hozzávalók (3-4 személyre):
1 liter fehérbor
1 kicsi citrom
8 tojássárgája
10-12 dkg cukor
fahéj
szegfűszeg

A bort forrald fel 5-10 percre pár szem szegfűszeggel, két-három darab fahéjjal, valamint a citrom levével és feldarabolt héjával. (Vagy használj fűszerzacskót, vagy a végén szűrd le.) A tojássárgákat keverd ki habosra a cukorral, majd egy habverővel folyamatosan keverve lassan add hozzá a bort. Végül tedd vissza a tűzre, s a habverőt változatlanul szorgosan dolgoztatva lassan forrald, míg a leves kicsit besűrűsödik.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!