Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldségleves

Hozzávalók (4-6 személyre):
40 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg karalábé
15 dkg zeller
15 dkg zöldborsó
10 dkg vöröshagyma
csontleves
zsír
liszt
petrezselyem
feketebors

A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét kevés zsíron piríts-párold félig puhára, majd öntsd fel 1,5-2 liter csontlevessel. (Csontleves híján használj - esetleg leveskockával feljavított - vizet.) Sózd, borsozd, s lassú tűzön főzd, amíg a zöldség megpuhul; az utolsó néhány percre tedd bele a zöldborsót is. A félretett hagymával és petrezselyemmel készíts világos rántást és azzal sűrítsd be a levest.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!