Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Alexander-saláta

Hozzávalók:
zeller
narancs
alma
majonéz
tejszín
mandula
citromlé
tárkony

A zellert főzd puhára, hűtsd le, s vágd előbb négyfelé, majd szeletekre. A narancsot hámozd meg, s szeleteld negyed-fél karikákra. A kicsumázott almát is hasonlóan aprítsd fel. A majonézt hígítsd tejszínnel, ízesítsd citrom- és narancslével, kevés tárkonnyal, valamint sóval. A mandulát hámozd meg (ebben segít, ha 1-2 percre forró vízbe mártod), szeleteld vékonyra, s keverd össze a zellerrel, naranccsal, almával, majd az egészet öntsd le a mártással és jól hűtsd le.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!