Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tojásos nokedli

Hozzávalók:
galuska
tojás

olaj

Egy tágas edényben melegíts kevés olajat, tedd bele a frissen kifőtt galuskát, s gondosan átforgatva forrósítsd fel. Egy serpenyőbe, ugyancsak felhevített olajra öntsd a megsózott, elhabart tojásokat, s abban kevergesd, míg körülbelül a harmada már megkocsonyásodik. Ekkor a tojást borítsd a galuskára, s keverd át néhányszor, míg egyenletesen rá nem sül. (A tojásos nokedlit elsősorban a túlsütéssel lehet elrontani, mert attól kiszárad. Jobb korábban levenni a tűzről, mert a tojás még azt követően is tovább szilárdul az étel hőjétől.)

Friss fejes salátával egytálételnek is kitűnő.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!