Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Céklasaláta

Hozzávalók:
cékla
ecet

cukor
köménymag
torma

Az egyforma méretű céklafejeket mosd tisztára, és sós vízben főzd majdnem puhára. Majd hámozd meg és karikázd fel 2-3 milliméteres szeletekre, végül néhány tisztított tormadarabbal rakd egy uborkásüvegbe. Sóval, cukorral, köménymaggal és ecettel forralj vizet, és azzal töltsd fel az üveget. Fedd le, tedd hideg helyre, s 2-3 nap alatt használhatóvá érik.

Nagyanyám nem főzte a céklát, hanem sütőben héjastól megsütötte - ez kifejezetten jót tett az ízének. (kj)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!