Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fóliában sült csirkecomb

Hozzávalók:
csirkecomb
vaj
fehérbors

A megmosott, szárazra törölt combokat az izületnél vágd ketté. Sózd és borsozd meg. Alufóliát vékonyan vajazz meg, s a combokat ebbe csomagolva tedd középmeleg sütőbe. Ha a hús megpuhult, nyisd szét a burkolatot, s a csirkét úgy pirítsd pirosra.

E recept számtalan módon variálható. Legegyszerűbb változatainál egy-egy zöldfűszer (pld. majoránna, kakukkfű, rozmaring, esetleg némi fokhagyma) kerül a só mellé a húsra. A vaj egyébként felcserélhető apróra vágott füstöltszalonnával is. Utóbbi kifejezetten kívánatos, ha a sütés előtt a fóliába vékonyra vágott hagyma- és krumplikarikák, esetleg még gombadarabkák is kerülnek.
Horváth Károly (Zalaegerszeg) verziója szerint sóval, vegetával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük a combokat.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!