Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gyümölcsrizs

Hozzávalók:
rizs
tej
cukor
tejszín
gyümölcsbefőtt
(likőr)
vaníliáscukor

A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd - felerész tejben, felerész vízben - néhány kanál cukorral és egy csipet sóval párold puhára. Ha langyosra hűlt, keverj hozzá vaníliáscukrot és annyi tejszínt, hogy jó szaftos legyen. A gyümölcsöt csurgasd le, aprítsd fel (s esetleg locsold meg likőrrel). A rizst és a gyümölcsöt mélyebb tálkákban rétegezd egymásra és jól hűtsd le. (Tálalás előtt még egy kis tejszínhabot is tehetsz a tetejére.)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!