Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mákos-lekváros piskóta

Hozzávalók:
3 dl cukor
3 dl darált mák
3 dl liszt
3 dl tej
2 tojás
10 dkg vaj
2 dkg sütőpor
lekvár
őrölt fahéj

A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd bele a mákot, az átszitált liszttel kevert sütőport, a tojásokat, a tejet és néhány csipetnyi fahéjat. A masszát terítsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (gondolj arra, hogy a tészta még emelkedni fog!), és előmelegített sütőben, közepes tűzön süsd meg. Ha kész, borítsd ki a tepsiből, s hagyd kihűlni. Majd a lapjával párhuzamosan vágd 2-3 szeletre és a rétegek közé kenj lekvárt. A lapokat visszahelyezve pihentesd 2-3 órát, végül a tálalás előtt szeleteld fel.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!